Mat & dryck

Kom och upplev det gamla kulturarvet att baka i bagarstuga! Vi träffas på den genuina gården i natursköna Renbergsvattnet och lär oss elda och baka som man gjorde förr i tiden. Med eldens hjälp gräddas det go-doftande brödet av ekologiska ingredienser i den timrade bagarstugan från 1800-talet. Vi använder klassiska recept från bygden som Hälla-kaka, men kryddar också gärna med säsongens örter såsom de nyttiga nässlorna.

Lär dig elda, göra deg, baka ut och grädda. Vi avrundar med gott kaffe och nybakt smörgås!
Deltagarna får dela upp brödet och ta med sig hem.
Tid cirka 4 timmar, ingår ekologiskt fika, ingredienser samt bakat bröd.

Cirkelledare Johanna Sundin som är medlem i Burträsk Saluhall och tidigare verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan i Burträsk.
I dag driver Johanna Melipona gård och jobbar med turism och kurser.