Dans

Innehåll och mål
Vi bygger vidare på de turer du kan och du lär dig nya turer som kombineras i slingor. Du lär dig att variera dansstegen och stilen efter hastighet och känsla i musiken. Du förfinar dina danssteg och övar på att förflytta dig framåt i dansriktningen samt att dansa både på linje och runt. Du lär dig twistar och extra långsamma snurrar. Du får tydlig feedback på dina buggturer och danssteg. Vi finslipar teknik, danssteg och förning/att följa samt musikanpassning. Du lär dig att samspela bra med din danspartner samt skapa en tydlig dansriktning och få ett bra flyt på buggturerna. Tempot på musiken ökar. Ibland övar vi till lugnare låtar.

Vi dansar riksbugg. Det är en social bugg som är användbar både på fester och uteställen. I slutet av kursen erbjuds du att delta och dansa på en gemensam dansfest och även att gå ut på dans tillsammans (entréavgifter tillkommer). Du får dansa till pop, rock- och dansbandsmusik. Från 14 år.

Förkunskaper
Bugg 1, 10 timmar.

Datum för helgkurs
28-29 oktober kl 10-16.

Kursledare
Joakim Mäki och Elinor Carlander.

Anmälan med eller utan partner
• PAR- Skicka in en anmälan per person. Ange gärna vem som är din danspartner i "meddelande".
• SINGEL - Vi ger singelanmälda plats i kursen allt eftersom det blir jämna par, ange i "meddelande" om du vill vara förare, följare eller vilket som. Du dansar samma under hela kursen.

Rabatter*
Medlem i Umeå socialdansförening eller Sporren = 10 %, FAR-patient = 10 %. Volvoanställd, grupp (min 4 pers) eller kursrepetition = 20 %.
* Gäller vid anmälan senast 10 dagar innan kursstart och om det anges vid anmälan. Rabatter går ej kombinera.

Frågor
malin.gruffman@sv.se, 072-5954926

Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

I samarbete med Umeå socialdansförening. Läs mer om föreningen och hur du blir medlem här!