DansVälkommen att lära dig grundsteg och några turer i social bugg och foxtrot en timme, såsom man brukar dansa ute på dansbanorna. En blandning av gammalt och nytt så du kan dansa med många olika människor.

Danskursen är kl 10-16. Fyra timmar bugg/dag kl 10-15 och en timme foxtrot kl 15-16.

Helgkurs, lördag och söndag. Den planeras hållas helgen 4-5/4 2020.
Deltagaravgift, Par 950 kr per person och singelanmälda 1100 kr per person. Paranmälda går före. Singelanmälda ges plats i turordning på kursen allt eftersom det blir jämna par eller hjälpdansare ordnas. Anmäl om du vill dansa förare eller följare. Sista anmälan 27/3

Både nybörjare och vana dansare är välkomna. Du som vill kan prova att byta roll, t ex dansa förare istället för följare (om det är fler tjejer som dansar den helgen). Ta gärna med en kompis!


Både nybörjare och vana dansare är välkomna. Du som vill kan också prova att byta roll, t ex dansa förare istället för följare (om det är fler tjejer som dansar den kvällen). Ta gärna med en kompis!

I samarbete med Umeå socialdansförening.


Joakim är litteraturvetare. Han har dansat socialt sedan år 1998, allt ifrån bugg och foxtrot till linedance, lindyhop och salsa. Joakim har även tävlingsdansat i bugg till och från under 10 års tid. Han älskar att prova på och lära ut nya saker när det gäller dans. Joakim hjälper glatt alla att lära sig dansa utifrån varje persons förutsättningar.

Ellinor är hälsopedagog och musikpedagog. Hon har dansat bugg och foxtrot sedan mitten av 80-talet och lett danskurser sedan 90-talet. Ellinor dansar också west coast swing, lindyhop och salsa. Hon ger handfast feedback och låter alla få lära sig på sin nivå. Att dansa är bland det roligaste Ellinor vet med rörelse, samspel och glada människor.