Dans

Datum för kursen:
23-24 oktober.
Kl 9.30-12.00 båda dagar = Bugg variation
Kl. 13.30-16.00 båda dagar = Fri och följsam Foxtrot

Du kan välja att bara gå ena delen för 400 kr. Du måste i så fall ange det vid anmälan.

Mål, innehåll, upplägg - Bugg variation
Motsvarar bugg nivå 4. Vi fördjupar teknikerna för att föra och följa. Du lär dig någon ny tur samt en del styling och effekter. Du övar på att dansa med hela kroppen för att skapa inlevelse, känsla och attityd i samspel samtidigt som du blir mer bekväm i att använda kroppen i dansen. Målet är att prova på, lära sig nya saker och hitta nya inslag till din individuella dansstil.

Förkunskaper är Buggkurs 30 timmar och gärna erfarenhet av att ha dansat på uteställen. Du kan grundstegen väl, kan vissa stegvariationer, ett antal olika turer samt har fasta armar och för/följer tydligt.


Mål, innehåll, upplägg - Fri och Följsam foxtrot

Foxtrot nivå 3-4
Vi dansar foxtrot. Teori och praktik varvas hela tiden. Vi blandar klassiska foxtrotsteg med fria och improviserade steg. Dansfattningen varierar beroende på musiken, dansturerna och danspartnern. Dansen inspireras av musiken och samspelet med danspartnern. Vi utgår från stillhet till rörelse. Du lär dig stegvariationer och ökar din rörlighet i kroppen samt stärker samspelet med din partner. Du övar på musikanpassning. Du dansar till pop, rock- och dansbandsmusik. Det är en social foxtrot som är användbar både på fester och uteställen.

Förkunskap foxtrotkurs 10 tim. Det är bra om du är van att dansa foxtrot socialt på utedans. Du kan blanda korta och långa steg fritt. Du har en mjukhet i bäckenet och överkroppen när du dansar. På kursen övar du på att vara närvarande och följsam i hela kroppen i samspel både med musiken och med din danspartner. Du lär dig att behärska lugn foxtrot.

Kursledare
Joakim Mäki och Mikaela Wärnsberg leder Bugg Variation samt Ellinor Carlander och Bror Österholm leder Fri och följsam Foxtrot. Läs mer om kursledarna här!

Anmälan med eller utan partner
Paranmälan har förtur!
• PAR- Skicka in en anmälan per person. Ange gärna vem som är din danspartner i "meddelande".
• SINGEL - Om du anmäler dig som ensam förare/följare placeras du i kö tills motsatt dansroll är singelanmäld, detta för att vi ska ha möjlighet att hålla ett jämnt antal förare/följare på kursen. Ange i "meddelande" om du vill vara förare, följare eller vilket som. Du dansar samma under hela kursen.

Rabatter - OBS! Måste anges vid anmälan för att gälla!
Medlem i Umeå socialdansförening eller Sporren = 10 %, FAR-patient = 10 %. Volvoanställd, grupp (min 4 pers) eller kursrepetition = 20 %. En rabatt/kurstillfälle.

Frågor
malin.gruffman@sv.se
072-5954926

Covid-19
Studieförbundet Vuxenskolan och Umeå socialdansförening ser allvarligt på risken för smittspridning av Coronaviruset. Vi har tagit fram vissa åtgärder för att minimera smittspridning under våra kurser, bland annat begränsat antal deltagare och att man dansar med samma danspartner hela kursen. I det fall att situationen med Coronaviruset skulle förvärras kan kursen komma att ställas in med kort varsel. Vid inställd kurs återbetalas kursavgiften för resterande träffar.Läs om alla våra åtgärder här!

Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

I samarbete med Umeå socialdansförening. Läs mer om föreningen och hur du blir medlem här!