Trädgård, hus och hem

Bygga med lera - lerputs och lergolv vid Rundbalshuset i Kassjö!


Välkommen till en praktisk kurs i att bygga ett hus med lera. Under den här kursen kommer du att få lära dig att använda lera för att putsa ett halmbalshus och för att göra golv. Mer information om kursen och platsen hittar du här.


Tider
Fredag 26 juli 10-17
Lördag 27 juli 9-17
Söndag 28 juli 9-15.30


Kursledaren
Ulf Henningsson från Mölndal på Västkusten är en civilingenjör (Väg och Vatten från Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg med inriktning på mark, vatten och miljö), som i 20 år ägnat sig åt praktiskt byggande med lera, halm och naturmaterial. Det började på Ekocentrum i Göteborg med ett litet experimentellt lerputsat halmbalshus och har sedan 2002 fortsatt genom egna firman Eko Ulf med allehande ler- och halmprojekt mestadels längs Västkusten. Det rör sig såväl om traditionell renovering med invändig lerklining på timmerväggar som om nya ekohus som t ex halmbalshus och även alltmer i kursformat som det brukar bli åtminstone en handfull av per år.


Avgift och övrigt praktiskt
Kostnaden är 2750 kronor. Lunch och fika ingår inte i kurspriset men kan ordnas till självkostnadspris. Ange i anmälan att du är intresserad av att vara med på maten. Det kommer inte att finnas tillgång till kök för matlagning på lunchen. Ange också eventuella allergier. Maten kommer att vara vegansk. Det finns möjligheter till enkel övernattning i hembygdsgården med tillgång till kök till självkostnadspris. Meddela om du är intresserad av övernattning. Sista anmälningsdag är 28 juni. Kallelse och faktura skickas 1-2 veckor före kursstart.


Frågor
Om anmälningar och avgifter: susanne.hjort@sv.se 090-125585 / 072- 595 49 24
Om kursinnehåll: 073-0841197