Mat & dryck

Vi lär oss om kvalitetschoklad, kakaons olika egenskaper och hälsoeffekter samt smakar oss genom dess exotiska historia. Efter denna chokladprovning är du garanterat en finsmakare, med gott hjärta. Under hela provningen avnjuter vi utsökt choklad i olika former av hög kvalitet.

Vi samlas i Vuxenskolans mysiga lokaler där choklad och annat finns redo. Tillsammans går vi igenom ett smakhjul och därefter tar Jenny med oss på en digital, livestreamad chokladprovning, direkt från chokladfabriken i Umeå.
Under kvällen får du både följa med på en guidad tur i fabriken, samt smakernas slingrande väg genom chokladens underbara värld.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledaren
Jenny Berg leder oss digitalt via länk. Hon är chokladexpert och grundare av Norrlands första chokladfabrik. Jenny jobbar med Bean-to-bar-produktion och enbart med ekologiska och rättvisa råvaror. Läs mer om Jenny på hennes hemsida chokladjenny.se.
På plats finns också Charlene Andersson.

Frågor
Anmälan/faktura: vilhelmina@sv.se, 0940-55389
Innehåll/upplägg: charlene.andersson@sv.se 072-5954931

Bra att veta
Observera anmälningsvillkoren (se info i anmälningsformulär), gäller från datumet du anmält dig.
Kallelse och faktura skickas ut senast 1 vecka före kursstart via e-post.

OBS: Meddela oss innan om ni har några allergier. Chokladen går att få som Mjölkfri, sojafri, glutenfri, nötfri och vegansk!