Gillar du att läsa fantasyböcker och att diskutera med andra? I den här bokcirkeln läser och diskuterar vi fantasyböcker med tema dystopier. Under cirkelns gång diskuteras tre olika teman (Den dystopiska världen, Vår samtid, Vår framtid) och alla deltagare behöver inte ha läst samma böcker för att vara med.

Förslag på dystopiska böcker:
Margaret Atwood (1985) Tjänarinnas berättelse/A handmaid's tale
Karin Boye (1940) Kallocain
Ray Bradbury (1953) Fahrenheit 451
Suzanne Collins (2008) Hungerspelen
Diane Cook (2020) The new wilderness (endast på engelska)
Kazuo Ishiguro (2005) Never let me go
P D James (1992) Människors barn/Children of men
George Orwell (1949) 1984
Kim Stanley Robinson (2020) The ministry for the future (endast på engelska)
Scott Westerfeld (2005) Ful

Det finns självklart fler böcker och bokserier och det går bra att läsa något annat än det vi föreslår. Materialet kan användas oavsett vilka böcker som lästs så länge de har ett dystopiskt tema.

Har du en grupp vänner, eller en förening som vill använda det här materialet, kontakta oss. Vill du bli ihopparad med andra intresserade, anmäl dig här så kontaktar vi dig när vi fått ihop en tillräckligt stor grupp. Det går bra att mötas på plats eller digitalt, skriv gärna i meddelandefältet vilket du skulle föredra. Om du skulle kunna tänka dig att leda en sådan här cirkel får du gärna skriva det i meddelandefältet när du anmäler dig. Att leda cirkeln handlar om att leda samtalet, inte om att sitta på expertkunskaper. Vi ger dig utbildning och stöd.

Bra att veta
Vi hör av oss så snart vi fått ihop en grupp, eller om du skrivit att du har en grupp, hör vi av oss inom någon dag.

Frågor
Anmälan/faktura: umea@sv.se, 090-12 55 85
Innehåll/upplägg: susanne.hjort@sv.se, 072-595 49 24