Samhälle

Föreningen MÄN för jämställdhet i Umeå i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan bjuder in alla män till samtal och möjlighet att dela reflektioner kring #metoo-rörelsen samt diskussion kring hur vi nu ska fortsätta arbeta mot mäns våld och för ett mer jämställt samhälle utan våld.

Vid frågor, kontakta cirkelledare Gunnar Nordström: gunnar.nordstrom@hotmail.com

Nytt för i år är att vi till 4 träffar där vi går in på att diskutera sambandet mellan en destruktiv maskulinitet och miljöförstöring.

Klimatförändringen är nu ett faktum. Isarna smälter, skogar brinner ner, korallrev dör ut tillsammans med massa djurarter.

Vad vi i MÄN har uppmärksammat på senare tid är att det finns en koppling mellan maskulinitet och hur en handlar mot naturen och miljön. Kvinnor är, generellt sett, bättre på att agera klimatsmart än män.

För att lyfta denna fråga så har MÄN nationellt tagit fram samtalsguiden: "Män i klimatkrisen" i nära samarbete mellan MÄN, Chalmers tekniska universitet och trädgården Under Tallarna i Järna och i samarbete med Karin Styrén ekofeminist, Pernilla Hagbert KTH, Pella Thiel Omställningsrörelsen, samt Gustaf Sörnmo och Frida Ekerlund från organisationen Vardagens Civilkurage.

Kom på studiecirkel och diskutera detta och vad vi kan göra för att hjälpas åt att bidra till en positiv utveckling för oss själva, såsom för planeten.