Djur, natur & miljö

Hur kan du leva ett mer hållbart liv?
Boken "Ett hållbart liv" från Naturskyddsföreningen bjuder på 365 tips för att vara mer miljövänlig i sin vardag. Författarna Johanna Stål och Nadia Nörbom ger stora och små förslag på hur du kan tänka, agera och handla i mataffären, på semestern och bland grannar och vänner.

Ni blir en liten grupp som träffas fyra gånger för att utbyta erfarenheter och välja ut några av tipsen/utmaningarna från " Ett hållbart liv". Dessa tips arbetar ni sedan med i er vardag fram till nästa träff då gruppen ses, utvärderar och utbyter tankar om de förändringar ni gjort.

Det är ingen anmälningsavgift, men studiematerialet bekostas av deltagarna själva. "Ett hållbart liv" finns som e-bok och inbunden bok. Materialet beställs av Vuxenskolan inför första träffen och du meddelar oss vilken form du vill ha på ditt exemplar av boken.


Inbunden bok: 220
E-bok: 95 kr


Att arbeta i en studiecirkel
En studiecirkel består av deltagare som bestämt sig för att ge sig tid att fördjupa sina kunskaper och dela med
sig av sina erfarenheter. I en studiecirkel finns inga lärare och elever.
Tillsammans tar gruppen ansvar för ett bra samtalsklimat.

Cirkeln ska ha en ledare, cirkelledarens uppgift är att samordna och leda arbetet och behöver inte vara expert inom området. Ledaren är också en deltagare. Den som tar på sig att vara cirkelledare för "Ett hållbart liv"-cirkeln blir bjuden på materialkostnaden. Cirkelledaren blir också erbjuden att gå en cirkelledarutbildning.


Meddela om ni vill att vi beställer boken, i annat fall kan ni själva köpa bok eller e-bok.
Boken kostar 229:- vill du ha den som e-bok så kostar den 89:-
Beställer ni själva så tillkommer ingen annan kostnad.