Trädgård, hus och hem

Grundkurs i fönsterrenovering
Du får grunderna för att själv kunna klara enklare fönsterrenoveringar. Kursen innehåller uppmärkning, demontering av beslag, kittborttagning, urtagning av glas, glasskärning, kittning, impregnering och målning. Vi tar också upp historia, materiallära, virkeskvalitet och verktyg. Renovering av fönster är ett effektivt sätt att få villan eller kanske flerbostadsfastigheten att kännas ny och fräsch. Det känns sunt och ekonomiskt att inte köpa nya fönster.

Kursen är praktisk men teori vävs in. Efter kursen har du tillräckliga kunskaper för att själv kunna göra renovering av en fönsterbåge.

Tag med en fönsterbåge som behöver renoveras. Arbetskläder och oömma skor. Det kan också vara bra att ta med sig ett anteckningsblock och en kamera så du kan dokumentera de olika momenten.

Denna kurs startar under förutsättning att rådande läge kring Covid-19 tillåter det. Vi meddelar anmälda om vi måste ställa in eller flytta fram.


Verksamhet under Covid-19 pandemin
Eftersom det finns en samhällsspridning av Coronaviruset, Covid-19 kan inte SV garantera en smittfri miljö.
I enlighet med Folkhälsomyndighetens råd uppmanar vi dig som känner dig sjuk med symptom som snuva, hosta eller feber att låta bli att träffa andra människor och därmed också stanna hemma från vår verksamhet.
Om du tillhör riskgrupp eller är 70 år eller äldre avråder vi dig från att delta i våra kurser med fysiska träffar just nu.
Vi uppmanar dig att ha god handhygien, hålla avstånd och undvika att skapa trängsel när du deltar i kursen.
För att minska risken för smittspridning anpassar SV kursernas upplägg. Vi begränsar antalet deltagare och möblerar för att det ska gå att hålla avstånd i undervisningsrummet.