Trädgård, hus och hem

Grundkurs i fönsterrenovering
Du får grunderna för att själv kunna klara enklare fönsterrenoveringar. Kursen innehåller uppmärkning, demontering av beslag, kittborttagning, urtagning av glas, glasskärning, kittning, impregnering och målning. Vi tar också upp historia, materiallära, virkeskvalitet och verktyg. Renovering av fönster är ett effektivt sätt att få villan eller kanske flerbostadsfastigheten att kännas ny och fräsch.

Kursen är praktisk men teori vävs in. Efter kursen har du tillräckliga kunskaper för att själv kunna göra renovering av en fönsterbåge.

Tag med en fönsterbåge som behöver renoveras. Arbetskläder och oömma skor. Det kan också vara bra att ta med sig ett anteckningsblock och en kamera så du kan dokumentera de olika momenten.


Vid frågor:
SV Robertsfors tel.0934 - 108 95, robertsfors@sv,se


Verksamhet under Covid-19 pandemin
I enlighet med Folkhälsomyndighetens råd uppmanar vi dig som känner dig sjuk med symptom som snuva, hosta eller feber att låta bli att träffa andra människor och därmed också stanna hemma från vår verksamhet. Vi uppmanar dig att ha god handhygien, hålla avstånd och undvika att skapa trängsel när du deltar i kursen.
Denna kurs erbjuds med fysiska träffar under förutsättning att rådande läge kring Covid-19 tillåter det. Kursen kan komma att senareläggas eller läggas om till distans. Du har då rätt att avanmälan dig om det nya upplägget inte passar dig.
För att minska risken för smittspridning anpassar SV kursernas upplägg. Vi begränsar antalet deltagare och möblerar för att det ska gå att hålla avstånd i undervisningsrummet. Antal platser på kursen kan komma att höjas om smittläget förbättras.