Djur, natur & miljö

Den här föreläsningen vänder sig till dig som har en arbetande hund inom jakt, bruks, drag, agility, IGP etc men även till dig som vanlig hundägare som vill ta hand om din bästa vän på bästa sätt.

Fokus kommer att ligga på grundträning och hur man bygger en långsiktigt arbetande hund. Vad man kan göra för att förebygga och slippa skador och kanske slippa dyra veterinärräkningar. Du får lära dig mer om hur du bygger upp din hund inför säsong och betydelsen av stretching och massage.
Föreläsaren kommer att ta med sin egna hund för att visa olika massage- och stretchövningar.

Det kommer också att finnas möjlighet att ställa frågor i slutet av föreläsningen.

Föreläsare
Föreläsare är Lena Nordström från Umeå. Hon har varit aktiv inom Svenska Brukshundklubben sedan mitten av 80-talet och då främst inom Bruks, tjänstehund, lydnad och drag. Förutom att hon brinner för hundträning i alla former så har hon en gedigen utbildning inom Svenska Brukshundklubben. Dessutom är hon diplomerad Hundmassör (2003) och arbetar med rehab och friskvård i egna företaget "Lätta Tassar".
Förutom att vara domare på brukstävlingar (tävlingar i spår, sök, rapport och skydd) så tränar och tävlar Lena de egna hundarna, som består av två schäfrar och en kelpie, i lydnad, drag, spår och patrull. Även specialsök tränas flitigt i familjen.

Bra att veta
Faktura/kallelse skickas ut ca 1 vecka före föreläsningen.

Frågor
Innehåll/upplägg: aza.westman@sv.se 073-0694372

Välkomna!