Foto - Lär känna din systemkamera - hösten 2018

Foto - Lär känna din systemkamera - hösten 2018

Vårens kurs har redan startat. Här kan du anmäla ditt intresse för höstens kurs, som är under planering. Vi kommer sedan att höra av oss till dig om tid och datum när dessa är fastställda. Det är därför bra om du kan lämna en e-post och ett mobilnummer där vi lätt kan nå dig. Observera att dag/tid/pris/startdatum är preliminärt och kan komma och ändras. Intresseanmälan är ej bindande.Har du skaffat en systemkamera men fastnat i autoläget? Vill du komma igång och lära dig fotografera med kamerans manuella funktioner och ta bättre och mer intressanta bilder? Då är denna kurs något något för dig.

Kursen tar upp grundläggande fototeknik: Bländare, Slutare, Vitbalans, ISO, exponering, brännvidd mm.

Vi lär oss även grunderna i bildkomposition och gör olika praktiska övningar utifrån det vi lärt oss.

Upplägg
Sex torsdagar i rad, förutom lovveckorna 10 och 14 samt vecka 13 (skärtorsdag). Vecka 12 träffas vi söndag (25 mars) kl 13-15.15 för praktiska övningar ute i dagsljus. Deltagarna får några hemuppgifter för att öva praktiskt hemma mellan tillfällena. Uppgifterna är frivilliga men deltagarna rekommenderas att öva hemma mellan kurstillfällena för att få ut så mycket som möjligt av kursen.

Förkunskaper
Inga förkunskaper av manuell fotografering krävs, men det är en fördel om du bekantat dig lite med din kamera och fotograferat med minst auto-läget.

Kursmaterial
Ta med din egna digitala systemkamera och handbok. Ange gärna märket på din kamera vid anmälan. Deltagarna får ett kompendium under kursen.

Kursledare
Erik Eriksson, fotograf. Erik älskar att hjälpa människor att utveckla sitt intresse och sina kunskaper i fotografering.

Frågor
Carlos de Rada
carlos.derada@sv.se, 090-12 55 85 / 072 595 4929


Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.