Media & kommunikation

Har du skaffat en systemkamera men kanske fastnat i autoläget? Vill du komma igång och lära dig att fotografera med kamerans manuella funktioner och ta bättre och mer intressanta bilder? Då är denna grundkurs i fototeknik något något för dig.

Den här kursen tar upp grundläggande fototeknik som: Bländare, Slutare, Vitbalans, ISO, exponering, brännvidd mm.

Vi lär oss även grunderna i bildkomposition och gör olika praktiska övningar utifrån det vi lärt oss.

Upplägg
Tre tillfällen (kl. 10-15/tillfälle), 17/9, 24/9 och 8/10. Vi rekommenderar att du övar hemma mellan kurstillfällena för att få ut så mycket som möjligt av kursen. Lunch och fika ingår ej, medtag eget. Kylskåp och mikrovågsugn finns i lokalen.

Förkunskaper
Inga förkunskaper av manuell fotografering krävs, men det är en fördel om du bekantat dig lite med din kamera och fotograferat med minst auto-läget.

Kursmaterial
Ta med din egna digitala systemkamera och handbok. Ange gärna märket på din kamera vid anmälan. Deltagarna får ett kompendium under kursen.

Kursledare
Erik Eriksson, fotograf. Erik älskar att hjälpa människor att utveckla sitt intresse och sina kunskaper i fotografering.

Bra att veta
Efter anmälan får du bekräftelse via e-post. Om denna uteblir, kontakta oss så att vi kan se så att din anmälan kommit in. Vi skickar sen kallelse/faktura ca 1 vecka innan kursstart.

Varmt välkomna!

Frågor? Ring Åza Westman 073-0694372