Media & kommunikation

Har du skaffat en systemkamera men fastnat i autoläget? Vill du komma igång och lära dig fotografera med kamerans manuella funktioner och ta bättre och mer intressanta bilder? Då är denna kurs något för dig.

Kursen tar upp grundläggande fototeknik: bländare, slutare, vitbalans, ISO, exponering, brännvidd mm. Vi lär oss även grunderna i bildkomposition och gör olika praktiska övningar utifrån det vi lärt oss.

Upplägg
Vi träffas 3 söndagar digitalt via en grupp på Facebook (ange den e-post som du har kopplat till ditt Facebook-konto vid din anmälan). 1, 8, 15 november.

Kl 9.30-11.45: Föreläsning med ledaren, därefter paus för lunch och genomförande av dagens uppgift – frågor och fotouppgifter.

Återsamling 13.30-15.00 för diskussion och feedback kring tagna fotografier, samt repetition. Under veckan kan även alla deltagare diskutera löpande i Facebook-gruppen.

Gå flera tillsammans – få rabatt!
Gå kursen med din vän, din tonåring eller vuxna barn. Ni Följer föreläsningarna tillsammans, diskuterar och går ut och fotograferar tillsammans. Ett roligt och lärorikt sätt att lära sig fotografering och spendera några söndagar tillsammans på! 2 personer för 750 kr, 3 för 950 kr.

För att få mängdrabatt - ange övriga personers namn, personnummer och e-post i meddelande i anmälan. Alla deltagare får behörighet till facebook-gruppen, men fakturan kommer till dig som anmält er.

Förkunskaper
Inga förkunskaper av manuell fotografering krävs, men det är en fördel om du bekantat dig lite med din kamera och fotograferat med minst auto-läget.

Kursmaterial
Du ska ha en egna digitala systemkamera och tillhörande handbok. Ange gärna märket på din kamera vid anmälan. Deltagarna får ett digitalt kompendium under kursen.

Ledare
Erik Eriksson, fotograf, är vår mycket omtyckta och pedagogiska lärare i fotografering. Erik älskar att hjälpa människor att utveckla sitt intresse och sina kunskaper i fotografering.

Frågor
Rörande anmälan/faktura: 090-125585, umea@sv.se
Rörande kursinnehåll/upplägg: Malin Gruffmant ; malin.gruffman@sv.se, 072-595 49 26

Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.