Media & kommunikation

Denna kurs erbjuder dig nya kunskaper och ett nytt sätt att tänka när du ska fotografera människor och djur. Tillsammans bygger vi upp ett arbetssätt som fungerar och ger dig nya insikter i hur du komponerar en bild du blir nöjd över. I denna kurs får du även lära dig hantering och redigera dina bilder

Innehåll
För mer information om innehåll och upplägg för träffarna hittar du på fotografen Hannele Bångs hemsida http://fotografhannelebang.se/kurser.html

Förkunskaper:
Det är bra om du har grundläggande kunskap kring hur din systemkamera fungerar för att få ut mesta möjliga av kursen. Andra förkunskaper behövs inte.

Material:
Du behöver en systemkamera, gammal eller ny, enkel eller svår. Du behöver också en dator med laddare och gärna ett USB-minne för lagring av bilderna. Har du inte ett USB kan vi lösa det ändå. Det är bra om du har en egen dator för att kunna prova Photoshop hemma mellan träffarna.

Ledare: Hannele Bång
Hannele har tidigare anordnat en del kurser inom fotografering och redigering, men hon har haft en paus på nästan två år. Under dessa två år har hon hunnit samla på sig en hel del nya kunskaper och erfarenheter, förändrat sin bildstil helt och hållet och vridit och vänt på sitt varumärke för att det ska passa henne som person och sin livsstil.

Dessutom har Hannele hunnit läsa drygt ett år på ämneslärarutbildningen och arbetat nästan två år inom skolan, så hon har fått en hel del nya pedagogikkunskaper, metodförslag, "lära för livet"-tänk, och ett allmänt stort intresse för utbildning och lärande. Hon är minst sagt redo för kurser med ett helt nytt upplägg och helt nya idéer.