Dans

OBS! DENNA KURS GENOMFÖRST UNDER FÖRUTSÄTTNING ATT SMITTSPRIDNING AV COVID-19 HAR GÅTT NER AVSEVÄRT TILL HÖSTEN. SE ÄVEN NEDAN OM ÅTGÄRDER FÖR ATT MINSKA SMITTSPRIDNING PÅ VÅRA DANSKURSER!

Innehåll och mål
Vi fördjupar grundstegen i foxtrot. Du lär dig några stegvariationer med följsamhet i kroppen samt övar på att kombinera snurrar åt båda hållen. Vi blandar klassisk foxtrot och modern fox. Du övar på att ha en mjukhet i bäckenet och överkroppen när du dansar samt att behärska väldigt lugn till snabb foxtrot. Förkunskap foxtrotkurs 5 timmar eller att du har lärt dig grunderna i foxtrot på utedans/socialdans.

Upplägg
Vi dansar foxtrot. Teori och praktik varvas hela tiden. Du lär dig klassisk foxtrot med en rak hållning och tryckarefattning. Du lär dig dansa fria steg och andra stegvariationer. Du ökar din rörlighet och följsamhet i kroppen samt stärker samspelet med din partner. Du får också öva på musikanpassning. Musiken är pop, blues, rock- och dansbandsmusik. Det är en social foxtrot som är användbar både på fester och uteställen. Du får tydlig feedback på dina danssteg. Danskursen är riktad till alla åldrar från 14 år.

OBS! Första träffen är kl 18.30-20.00 då vi erbjuder personer som inte dansat på länge repetition av grundstegen mellan 18-18.30. Välkommen att delta första halvtimmen om du önskar och har behov av det. Vi kan även erbjuda en uppföljning första tillfället, efter kursen, kl 20-20.30.

Kursledare
Kursledare: Ellinor Carlander och Thomas Johansson. Läs mer om dem här!

Anmälan med eller utan partner
Paranmälan har förtur!
• PAR- Skicka in en anmälan per person. Ange gärna vem som är din danspartner i "meddelande".
• SINGEL - Om du anmäler dig som ensam förare/följare placeras du i kö tills motsatt dansroll är singelanmäld, detta för att vi ska ha möjlighet att hålla ett jämnt antal förare/följare på kursen. Ange i "meddelande" om du vill vara förare, följare eller vilket som. Du dansar samma under hela kursen.

Rabatter*
Medlem i Umeå socialdansförening eller Sporren = 10 %, FAR-patient = 10 %. Volvoanställd, grupp (min 4 pers) eller kursrepetition = 20 %.
* Gäller vid anmälan senast 10 dagar innan kursstart och om det anges vid anmälan. Rabatter går ej kombinera.

Frågor
malin.gruffman@sv.se, 090-125585

Covid-19
Studieförbundet Vuxenskolan och Umeå socialdansförening ser allvarligt på risken för smittspridning av Coronaviruset. Vi har tagit fram vissa åtgärder för att minimera smittspridning under våra kurser, bland annat begränsat antal deltagare och att man dansar med samma danspartner hela kursen. I det fall att situationen med Coronaviruset skulle förvärras kan kursen komma att ställas in med kort varsel. Vid inställd kurs återbetalas kursavgiften för resterande träffar.Läs om alla våra åtgärder här!

Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

I samarbete med Umeå socialdansförening.