Hantverk & konst

Det här är kursen för dig som gillar att brodera och gärna experimenterar med färg och form!

I den här nybörjarkursen så får du lära dig och öva på de stygn och de tekniker som du behöver kunna för att delta i fortsättningskursen, där det riktiga skapandet kommer igång.

Kursledare är Annelie Nordström som driver det lilla företaget Hulda Konsult AB som broderar på beställning och håller kurser i broderi. Annelies motiv är ofta kvinnor i samhället, arbetslivet och kvinnors villkor i familjen. Hon älskar alla textila material, men broderar helst på lagom tjockt ylle. Hon eftersträvar också att få tag i begagnat garn. Nästan allt lin, mouline och ylle är återvunnet, vilket innebär ett bra återbruk.

Anneli gör gärna kuddar och det förklarar hon med: "en bild att hänga på väggen gör anspråk på att vara konst, men en kudde är "bara" hantverk och kan placeras i stugan om den inte passar i vardagsrummets interiörer. Den är mindre pretentiös".

Annelie strävar också efter att skapa en prestigelös känsla i gruppen, så att alla får plats att experimentera med form och färg. Så tag chansen att få skapa fritt en hel dag!

Kursen är en heldag 10.00 - 17.00 där fika, lunch och material ingår i kurskostnaden.

Varmt välkomna!