Hantverk & konst

Det här är kursen för dig som gillar att brodera och gärna experimenterar med färg och form!

I den här nybörjarkursen så inleds det med att du får lära dig om vilka tyger och trådar som lämpar sig för just den här broderitekniken. Sedan får du fortsätta med att öva upp tekniken i att sy stjälkstygn, kvistsöm och franska knutar m.m. Efter det så får du lära dig komposition och mönsteröverföring innan du ger dig in på bottensömnadstekniker.

Efter den här kursen så finns det möjlighet att gå fortsättningskurser och där erbjuds du möjlighet att påbörja ett eget större broderi och såklart få stöd att slutföra det.

Kursledare är Annelie Nordström som driver det lilla företaget Hulda Konsult AB som broderar på beställning och håller kurser i broderi. Annelies motiv är ofta kvinnor i samhället, arbetslivet och kvinnors villkor i familjen. Hon älskar alla textila material, men broderar helst på lagom tjockt ylle. Hon eftersträvar också att få tag i begagnat garn. Nästan allt lin, mouline och ylle är återvunnet, vilket innebär ett bra återbruk.

Anneli gör gärna kuddar och det förklarar hon med: "en bild att hänga på väggen gör anspråk på att vara konst, men en kudde är "bara" hantverk och kan placeras i stugan om den inte passar i vardagsrummets interiörer. Den är mindre pretentiös".

Annelie strävar också efter att skapa en prestigelös känsla i gruppen, så att alla får plats att experimentera med form och färg. Så tag chansen att få skapa fritt en hel dag!

Kursen är en heldag 10.00 - 17.00 där fika, lunch och material ingår i kurskostnaden.

Varmt välkomna!