Hantverk & konst

Innehåll
Det här är en nybörjare/fortsättningskurs i fritt broderi där din fantasi uppmuntras, samtidigt som vi knyter an till olika traditionella tekniker. Var och en kan i samråd med kursledaren, välja svårighetsgrad på sitt arbete. Det här är en kurs för dig som gillar att brodera och gärna experimenterar med färg och form!

Kursmaterial
Kursmaterial, fika och lunch ingår i kurskostnaden.

Upplägg
Inledningsvis så får du lära dig om vilka tyger och trådar som lämpar sig för just den här broderitekniken. Sedan får du fortsätta med att öva upp tekniken i att sy stjälkstygn, kvistsöm och franska knutar m.m. Efter det så får du lära dig komposition och mönsteröverföring innan du får prova på bottensömnadstekniker.
Kursen är en heldag, 10.00 - 17.00.

Kursledare
Är Annelie Nordström som driver ett eget företag och broderar på beställning och håller kurser i broderi. Annelies motiv är ofta kvinnor i samhället, arbetslivet och kvinnors villkor i familjen. Hon älskar alla textila material, men broderar helst på lagom tjockt ylle. Hon eftersträvar också att få tag i begagnat garn. Nästan allt lin, mouline, och ylle är återvunnet, vilket innebär ett bra återbruk. Annelie strävar också efter att skapa en prestigelös känsla i gruppen, så att alla får plats att experimentera med form och färg.

Covid-19
Denna kurs erbjuds med fysiska träffar under förutsättning att rådande läge kring Covid-19 tillåter det. Kursen kan komma att senareläggas eller läggas om till distans. Du har då rätt att avanmälan dig om det nya upplägget inte passar dig. Antal platser på kursen kan komma att höjas om smittläget förbättras.

Det här är en intresseanmälan så din anmälan är inte bindande utan vi kommer att höra av oss till dig när vi har ett startdatum och då kan du avgöra om du vill anmäla eller inte.

Har du frågor eller vill ha mer information så ring Åza Westman på 073-0694372.

Välkomna!