Hantverk & konst

Intresseanmälan är ej bindande. Startdatum fastställs när vi har en grupp intresserade.

Njut av att arbeta med händerna och känn skaparglädjen i ett av de äldsta hantverken!
Du lär dig inledningsvis grundläggande tekniker, som till exempel att kavla, tumma, ringla. Vilken metod passar ditt val av alster och ditt sätt att jobba? Sen följs lerans torkningsprocess och du arbetar vidare med den läderhårda leran samtidigt som du utvecklar dina egna idéer. Att med hjälp av sina händer skapa i lera kan beskrivas som ren kreativ glädje. Du väljer själv form och storlek och gör en mugg, en tekanna, en vas, kanske blir det vackra halssmycken eller fantasifulla konstverk. Bara fantasin sätter gränsen!

Erfarenhet
Kunskapsmässigt inriktar sig denna kurs till dig som är nybörjare, eller möjligtvis till dig som redan kan men vill få en repetition av grunderna. Vi lär oss om leran i själva processen; att gå igenom alla moment från mjuk lera fram till färdigt gods.

Arbetssätt/material
Eftersom detta är en digital kurs får du själv ordna med bränning av ditt gods. Om önskemål finns kan gruppen eventuellt träffas ytterligare en gång efter skröjbränning och tillsammans glasera alstren. Inga extra avgifter tillkommer om ett extra mötestillfälle är önskvärt.
Du arbetar med valfri lera, lergods eller stengods, utifrån ditt eget tycke.
Träffarna blir utformade som så att var och en arbetar med sitt, men ändå lär man tillsammans via skärmen. Covid-säkert deltagande! Cirkelledaren har en extra kamera vinklad mot arbetsytan så att man kan följa hennes arbete. Samtal och diskussion uppmuntras, vi lär av varandra. Fritt skapande med cirkelledaren Gunilla Lind som vägledande i tekniska frågor.

Moment som ingår i kursen:
· Knådning/hantering av leran, slickers + annat användbart
· Teknikval passande det alster man väljer att göra
· Arbeta med läderhård lera - putsning och eventuell dekorinristning
· Torkning - Vad man bör tänka på

Bra att veta
Sammankomsterna sker på distans via det digitala verktyget Jitsi Meet.
För att delta behöver du en dator/surfplatta/mobiltelefon med stabil internetuppkoppling, mikrofon och kamera. Gärna ett headset om du har.
Möteslänk skickas på mail några dagar innan träffen.
Kallelse/faktura skickas normalt sett ut 1-2 veckor innan kursstart, gärna via e-post för att spara på vår miljö.

Välkommen med din anmälan!

Vid frågor om kursen kontakta SV, tel: 0950-125 85, e-post: lycksele@sv.se