Ikonmåleri - 17-23 mars med helpension

Ikonmåleri - 17-23 mars med helpension

Konst, design

Välkommen till en ikonmålningskurs i Örträsk gamla prästgård, Västerbotten! Lördag 17 mars till fredag 23 oktober. Helpension, intensiv målning med tid för vila och kontemplation. Både nybörjare och avancerade ikonmålare är välkomna!

Kursen vänder sig till både nybörjare och erfarna ikonmålare. Konstantinos tilldelar målningsmotiv efter svårighetsgrad.

Vi kommer att bo och måla i Örträsk gamla prästgård. Det blir ett enkelt boende med 2-3 deltagare/rum. Ett par enkelrum finns för deltagare med särskilda behov.

I kursavgiften ingår undervisning, logi, tre mål mat, för- och eftermiddagskaffe/dag samt allt förbrukningsmaterial.
12 personer får plats och "först till kvarn" gäller. Anmälningsavgift: 3800 kr betalas tillbaka om kursen ställs in eller är fullbokad samt vid ev. sjukdom styrkt med läkarintyg.

Lärare är grekiska ikonmålaren Konstantinos Xenopoulos, en känd ikonmålare som skrivit många böcker i ämnet.
Konstantinos Xenopoulos utbildade sig till Ikonograf på det heliga berget Athos. Där var han också lärare i ikonmålning, vid Athos Kyrkliga Akademi i fyra år. 1990 grundade han Greklands första Bysantiska ikonskola "Karapiperio" i Katerini. Han undervisar i Bysantinsk ikonmålning vid Aristoteles universitetet i Thessaloniki och han har utfört många viktiga "målningsuppdrag" för Konstantinopels patriak Demetrios och stora väggmålningar i bl.a. Polen, Ungern, många Grekiska kloster.
I sin Ateljé och skola i Katerini målar och undervisar han tillsammans med sonen Crysostomos som också är utbildad konstnär och ikonograf. De
har många kurser i Europa, närmast i Valamo kloster och Athos akademin i Helsingfors. De undervisar från nybörjarnivå upp till mästarkurser.

För mer information och anmälan kontakta Studieförbundet Vuxenskolan, Lycksele, tel 0950-125 85 eller lycksele@sv.se eller
Åsa Granström 070-222 67 65
Arja Lahti Persson 070-219 26 41
mail: iconpaintingcourse@hotmail.com

I samarbete med Svenska kyrkan Lycksele.