Övrigt

Det här är kursen för dig som är nyfiken på eget företagande och entreprenörskap. Går du omkring och har en idé men har inte riktigt koll på vad det innebär att vara egen företagare? Eller har du ingen idé (ännu) men funderar bara på om eget företagande skulle kunna vara något för dig? Här får du chansen att veta mer om entreprenörskap och vad det kan innebära.

Exempel på innehåll:
- Vem är en entreprenör?
- Från projektidé eller intresse till affärsidé
- Hållbart företagande
- Hållbar miljö
- Vad är validering
- Generella kompetenser
- Diskussionsfrågor
- Entreprenörskarta

Denna kurs ingår i statens satsning på arbetsmarknadsnära insatser på distans (AMNI) och är i första hand för dig som på grund av pandemins påverkan blivit (riskerar att bli) korttidspermitterad, varslad eller arbetslös. Den här kursen riktar sig till personer som inte tidigare deltagit i en AMNI-kurs.

Kursen är kostnadsfri, omfattar totalt 40 timmar och ges i studiecirkelform. Kursen kommer att pågå på onsdags- och torsdagskvällar i fem veckor. Den är 100% distansbaserad via Zoom.

Kursledare är Anne Ouma som är egenföretagare och utbildare med gedigen erfarenhet av att leda liknande utbildningar men även inom andra ämnen t ex personlig utveckling och utvecklingsfrågor. Anne har lett utbildningar på universitet samt inom vuxen- och folkbildningen.