Media & kommunikation

Vad är en "tagg" på Instagram? Hur får man folk att gilla ens bilder? Hur söker jag intressanta inlägg eller personer? I denna kurs går vi grundligt igenom appen Instagram, resonerar kring hur man kan utforma ett inlägg i olika syften samt går igenom de 10 vanligaste misstagen seniorer gör på sociala medier.

Innehåll
Under denna kurs lär du dig appen Instagram och alla dess möjligheter att delta i en stor social kontext på nätet. Vi tar bland annat en titt på fotografins konstart anpassat till mobiltelefonens begränsningar, Instagram filter-, tagg- och sökfunktioner, hur du når ut med inlägg i större kretsar, hur du ska resonera kring kombinationen av text och bild samt de 10 vanligaste misstagen seniorer gör i sociala appar.

Förkunskaper
Denna kurs vänder sig till dig som har en smartphone/iphone med en kamera och som vill installera och använda appen Instagram.

Upplägg
Vi kombinerar teoretiska genomgångar med frågesessioner. Mellan kurslektionerna använder du din nyvunna teoretiska kunskap och återvänder med frågor och synpunkter som vi går igenom i grupp.

Kursmaterial
Du får en lista med tio budord att förhålla dig till när du använder appen Instagram.

Kursledare
Anahita Ghazinezam är en pedagog inom media och kultur som i över 15 år arbetat för bl.a. Sveriges Radio, SVT, Folkbladet och VK.