Djur, natur & miljö

Denna kurs håller på att planeras för hösten 2020. Anmäl ditt intresse här. Vi kommer sedan att höra av oss till dig om tid och datum när dessa är fastställda. Du kan då bestämma om kursen passar dig och du har möjlighet att delta. Intresseanmälan är ej bindande.I denna kurs får du den kompetens du behöver för att klara jägarexamen.

Med ett komplett material, kompetent ledare och ordentlig genomgång av teori får du en bra grund att stå på.

Upplägg
Gruppen träffas vid 14 tillfällen och går igenom materialet. Kursen kräver att du läser hemma mellan träffarna. Du läser för att klara teoriprovet i slutet av kursen. En träff med vapenhantering och simulatorskytte ingår i de 14 träffarna samt besök hos Svenska jägarförbundets kansli.

Teoridelen avslutas med ett teoriprov.

Den praktiska delen sker därefter som en separat del och kostnad (2000 kr) på Brattvall Jaktskyttebana, I det priset ingår ammunition, banhyra och medlemskap i Brattvall jaktskytteklubb. Det kommer ske helgdag eller några kvällar, datum förmedlas av ledaren.

Avgift för teoriprov och uppskjutning tillkommer, ca 1200-1500 kr.

Examinering sköts av, från Naturvårdsverket utsedda provledare.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursmaterial
Vi utgår ifrån materialet "Jägarpaket" från Svenska jägarförbundet. Kostnad för material tillkommer, 795 kr. Om du redan har materialet, ange vid anmälan så faktureras du inte för detta.

Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura via e-post 1-2 veckor innan kursstart.
Vi erbjuder möjlighet att delbetala över tre månader. Ange vid anmälan om du önskar detta.

Frågor
Rörande anmälan/faktura: 090-125585, umea@sv.se
Rörande kursinnehåll/upplägg: Malin Gruffman, malin.gruffman@sv.se, 072-5954926