Djur, natur & miljö

Syftet med jägarexamen är att bli en ansvarsfull jägare med kunskaper inom jakt, viltvård, artkännedom, lagar och regler. I denna kurs får du den kompetens du behöver för att klara jägarexamen. Med ett komplett material, kompetent, erfaren ledare och ordentlig genomgång av teori får du en bra grund att stå på.

Upplägg
Gruppen träffas vid 14 tillfällen och går igenom materialet. Kursen kräver att du läser hemma mellan träffarna. Du läser för att klara teoriprovet i slutet av kursen. Vi tar paus i kursen för jul och nyår (v51, 52 och 1).

Teoridelen avslutas med ett teoriprov, ca 2 veckor efter sista teoriträffen. Avgift teoriprov 500 kr betalas i samband med provtillfället till Naturvårdsverket.

Praktisk del
Vi förmedlar därefter kontakt med Brattvall Jaktskyttebana (några mil utanför Umeå) som erbjuder en praktisk övningsdelen samt praktiska prov. Det kommer ske helgdag eller några kvällar, datum förmedlas av ledaren. I samband med detta sker examination. Kostnad för praktisk del samt examination tillkommer och betalas till jaktskytteklubben (paketpris för praktisk del och praktisk examination var 3000kr under sommaren 2022). Du är fri att välja om du vill delta på detta eller kontakta annan jaktskytteklubb.

All examinering sköts av, från Naturvårdsverket utsedda provledare.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursmaterial
Vi utgår ifrån materialet "Jägarpaket" från Svenska jägarförbundet. Kostnad för material tillkommer, 795 kr. Om du redan har materialet, ange vid anmälan så faktureras du inte för detta.

Frågor
Rörande anmälan/faktura: 090-125585, umea@sv.se
Rörande kursinnehåll/upplägg: Malin Gruffman, malin.gruffman@sv.se, 072-5954926

Bra att veta
Tillkomna kostnader (prov och praktik) betalas först senare under kursen, vi fakturerar för teoridelen 2400kr och litteratur 795 kr inför kursen. Vi reserverar oss för ev framtida prisändringar hos Jaktskytteklubben och Naturvårdsverket.

Bekräftelse/kallelse
Efter anmälan får du bekräftelse via e-post. Om denna uteblir, kontakta oss så att vi kan se så att din anmälan kommit in. Vi skickar kallelse/faktura via e-post 1-2 veckor innan kursstart.

Observera våra anmälningsvillkor (går att läsa i anmälningsformuläret).

Vi erbjuder möjlighet att delbetala över tre månader. Ange vid anmälan om du önskar detta.