Djur, natur & miljö

Här anmäler du dig till kursen. Anmälan är inte bindande utan endast en intressekontroll. Kursstart (om tillräckligt många deltagare) våren 2021.

I denna kurs får du den kompetens du behöver för att klara teoretiska delen av jägarexamen.

Med ett komplett material, kompetent ledare och ordentlig genomgång av teori får du en bra grund att stå på.
Kursen startar när vi har tillräckligt med deltagare.

Upplägg
Gruppen träffas vid 14 tillfällen och går igenom materialet. Kursen kräver att du läser hemma mellan träffarna. Du läser för att klara teoriprovet i slutet av kursen. En träff med simulatorskytte ingår i de 14 träffarna.

Kursen avslutas med ett teoriprov. Examinering sköts av Naturvårdsverket utsedda provledare. Provavgift tillkommer.
Den praktiska delen av provet sker separat. Kursledaren hjälper att förmedla datum och plats. Avgift för det praktiska provet tillkommer.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursmaterial
Jägarskoleboxen (utarbetad av Svenska Jägarförbundet), som innehåller huvudboken, Jägarskolan samt häftena, studiehandledning och lagen. Studiematerialet ingår i kursavgiften.

Verksamhet under Covid-19 pandemin
Eftersom det finns en samhällsspridning av Coronaviruset, Covid-19 kan inte SV garantera en smittfri miljö.
I enlighet med Folkhälsomyndighetens råd uppmanar vi dig som känner dig sjuk med symptom som snuva, hosta eller feber att låta bli att träffa andra människor och därmed också stanna hemma från vår verksamhet.
Om du tillhör riskgrupp eller är 70 år eller äldre avråder vi dig från att delta i våra kurser med fysiska träffar just nu.
Vi uppmanar dig att ha god handhygien, hålla avstånd och undvika att skapa trängsel när du deltar i kursen.
För att minska risken för smittspridning anpassar SV kursernas upplägg. Vi begränsar antalet deltagare och möblerar för att det ska gå att hålla avstånd i undervisningsrummet.