Djur, natur & miljö

Syftet med jägarexamen är att bli en ansvarsfull jägare med kunskaper inom jakt, viltvård, artkännedom, lagar och regler. I denna kurs får du den kompetens du behöver för att klara jägarexamen. Med ett komplett material, kompetent, erfaren ledare och ordentlig genomgång av teori får du en bra grund att stå på.

Upplägg
Gruppen träffas 10 tillfällen på distans via Zoom. Vi blandar ledarens föreläsningar med frågor och diskussioner. Kursen kräver att du läser hemma mellan träffarna. Du läser för att klara teoriprovet efter kursen. Vi tar paus under jul och nyår (22, 29 dec och 5 januari).

Vi förmedlar kontaktuppgifter till provledare där du kan boka teoriprov och praktisk del inkl praktiska proven. I Umeå och Bjurholm har vi direktkontakt med provledare/jaktskytteklubb och förmedlar erbjudande om datum för såväl teoriprov och praktisk del.

Avgift teoriprov 500 kr betalas i samband med provtillfället till Naturvårdsverket.
All examinering sköts av, från Naturvårdsverket utsedda provledare.
Teoriprov och praktisk del kan bli senarelagd pga Covid-19.

Tillkomna kostnader (prov och praktik) betalas till naturvårsverket och jaktskytteklubb först senare under kursen, vi fakturerar för teoridelen 2400kr.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursmaterial
Vi utgår ifrån materialet "Jägarpaket" från Svenska jägarförbundet. Materialet ingår EJ i kurspriset. Du beställer det själv från Svenska Jägarförbundet, 795 kr + frakt. Länk: https://jagare.roupez.se/Start_publik/Bocker/Komplett_paket__jagarskolan?id=WJA1048(L)

Frågor
Rörande anmälan/faktura: 090-125585, umea@sv.se
Rörande kursinnehåll/upplägg: Malin Gruffman, malin.gruffman@sv.se, 072-5954926

Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura via e-post 1-2 veckor innan kursstart.
Vi erbjuder möjlighet att delbetala över tre månader. Ange vid anmälan om du önskar detta.