Djur, natur & miljö

Hösten/vinterns kurs har redan startat. Här kan du anmäla ditt intresse för nästa kurs, som är under planering (preliminär start mars 2021). Vi kommer sedan att höra av oss till dig om tid och datum när dessa är fastställda. Observera att dag/tid/pris är preliminärt och kan komma och ändras. Intresseanmälan är ej bindande.


____


I denna kurs får du den kompetens du behöver för att klara jägarexamen.

Med ett komplett material, kompetent ledare och ordentlig genomgång av teori får du en bra grund att stå på.

Upplägg
Gruppen träffas vid 14 tillfällen och går igenom materialet. Kursen kräver att du läser hemma mellan träffarna. Du läser för att klara teoriprovet i slutet av kursen. En träff med vapenhantering och simulatorskytte ingår i de 14 träffarna samt besök hos Svenska jägarförbundets kansli. Vi tar paus i kursen för jul och nyår.

Teoridelen avslutas med ett teoriprov, ca 2 veckor efter sista teoriträffen.

Den praktiska delen sker därefter som en separat del och kostnad (2000 kr) på Brattvall Jaktskyttebana, I det priset ingår ammunition, banhyra och medlemskap i Brattvall jaktskytteklubb. Det kommer ske helgdag eller några kvällar, datum förmedlas av ledaren.

Avgift för teoriprov och uppskjutning tillkommer, ca 1200-1500 kr.

Examinering sköts av, från Naturvårdsverket utsedda provledare.

Tillkomna kostnader betalas först senare under kursen. Vi reserverar oss för ev framtida prisändringar hos Jaktskytteklubben och Naturvårdsverket.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursmaterial
Vi utgår ifrån materialet "Jägarpaket" från Svenska jägarförbundet. Kostnad för material tillkommer, 795 kr. Om du redan har materialet, ange vid anmälan så faktureras du inte för detta.

Frågor
Rörande anmälan/faktura: 090-125585, umea@sv.se
Rörande kursinnehåll/upplägg: Malin Gruffman, malin.gruffman@sv.se, 072-5954926

Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura via e-post 1-2 veckor innan kursstart.
Vi erbjuder möjlighet att delbetala över tre månader. Ange vid anmälan om du önskar detta.

Covid-19
För att minska risken för smittspridning har vi begränsat antalet deltagare i kursen och möblerar för att det ska gå att hålla avstånd i kurslokalen. Vi städar/spritar lokalerna.
Vi uppmanar dig att ha god handhygien, hålla avstånd och undvika att skapa trängsel när du deltar i kursen.

I enlighet med Folkhälsomyndighetens råd uppmanar vi dig som känner dig sjuk med symptom som snuva, hosta eller feber att låta bli att träffa andra människor och därmed också stanna hemma från vår verksamhet.

Om du tillhör riskgrupp uppmanar vi dig att överväga om du helt bör avstå från att delta i en kurs med fysiska träffar.