Maten är en stor del av friluftslivet. Inte bara för att det är viktigt att fylla på med energi, utan också för att matpauserna ger tillfälle att stanna upp, umgås med vänner och njuta av omgivningen. Lär dig att använda stekhäll, grillgaller, halster och gjutjärnsgryta. ta del av speciella metoder som att tillaga på flat sten eller planka, i röktält, direkt i glöden eller i en grop med heta stenar. Har du provat att baka bullar i glöden eller göra en inbakad pizza på stekhäll?

Välj 2 böcker ur följande att inspireras av och lär er nya recept och tillagningsmetoder.
Eldmat av Eric Tornblad och Ida Olsson
Vegohajk av Davia Kihlberg.
Kokbok för friluftskockar av Fredrik Hjelmstedt och Jonas Sundvall.


Starta en studiecirkel med dina vänner eller anmäl dig själv så parar vi ihop dig med andra intresserade. Ni behöver vara 3 personer över 13 år.

Kontakta ditt närmaste SV-kontor så berättar vi mera!