Hantverk & konst

Passa på att gå en helgkurs om att spinna ull med vår engagerade ledare Ellinor Landmark. Under den här kursen utforskar vi olika sätt att förbereda ull, tesa, karda och kamma. Du får lära dig att spinna ditt eget garn med olika redskap. Vi kommer också att prova på olika sätt att spinna för att få varierande effekter på garnet, exempelvis i självrandade. Vi övar att spinna och tvinna på både slända och spinnrock. Ta gärna med slända eller spinnrock om du har tillgång till det.

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial:
Slända och övningsmaterial ingår i kursavgiften.

Tid finns avsatt för lunch, medtag egen. Uppvärmningsmöjligheter finns.

Du kan lämna en intresseanmälan till denna kurs. Vi kommer sedan att höra av oss till dig om datum när detta är fastställt. Det är därför bra om du kan lämna e-postadress och ett mobilnummer där vi lätt kan nå dig.
Intresseanmälan är ej bindande.

Verksamhet under Covid-19 pandemin
Eftersom det finns en samhällsspridning av Coronaviruset, Covid-19 kan inte SV garantera en smittfri miljö.
I enlighet med Folkhälsomyndighetens råd uppmanar vi dig som känner dig sjuk med symptom som snuva, hosta eller feber att låta bli att träffa andra människor och därmed också stanna hemma från vår verksamhet.
Om du tillhör riskgrupp eller är 70 år eller äldre avråder vi dig från att delta i våra kurser med fysiska träffar just nu.
Vi uppmanar dig att ha god handhygien, hålla avstånd och undvika att skapa trängsel när du deltar i kursen.
För att minska risken för smittspridning anpassar SV kursernas upplägg. Vi begränsar antalet deltagare och möblerar för att det ska gå att hålla avstånd i undervisningsrummet.