Språk

Intresseanmälan. Vi kommer sedan att höra av oss till dig om tid och datum när dessa är fastställda när vi har en grupp intresserade. Intresseanmälan är ej bindande.

Lär dig tala kinesiska (mandarin), det språk som talas av flest i världen!
Kanske ska du resa till Kina och uppleva den spännande kulturen som är tusentals år gammal, se fantastiska byggnader, supersnabba tåg och handla souvenirer av alla de slag, äta spännande, god mat och besöka fantastiska storstäder som Peking, Shanghai och Hangzhou? Eller kanske ska du göra affärer med företag, eller träffa kinesiska turister på besök? Denna grundkurs i kinesiska lämpar sig för dig som har liten eller ingen erfarenhet av språket och vi går igenom uttal och enkla uttryck och fraser för att klara vardagssituationer.

Innehåll och mål
Fokus kommer att ligga på att bygga ett ordförråd som sedan kan användas i olika vardagssituationer. Att använda enkla uttryck och fraser för att klara vardagssituationer.
Vi kommer även att titta på grammatik, uttal och vad som är nödvändigt för att få en förståelse av de grundläggande begreppen.
Under kursens gång kommer vi också att få ta del av lite information om hur det är att leva i Kina, se lite bilder och lära oss lite om samhällsstrukturen och olika seder och bruk om intresse finns.

Förkunskaper
Denna kurs lämpar sig för dig som liten eller ingen kunskap i kinesiska.

Material/teknik
Läromedel: lärarens eget kompendium (skickas på e-post). Ingår i deltagaravgiften.
Kvällens ppt-genomgång skickas på e-post till deltagarna efter varje sammankomst.
Sammankomsterna är på distans via det digitala verktyget Zoom.
För att delta behöver du en dator med internetuppkoppling, mikrofon och kamera. Gärna ett headset om du har. Möteslänk skickas på e-post några dagar innan första träffen.

Ledare
Kursen leds av Maria Häggström som bott och arbetat i Kina under 7 år efter avslutade studier i kinesiska vid Uppsala universitet. Maria har också erfarenhet av att undervisa i språk.

Ledare
Om du anmäler dig här via vår webb så får du också en bekräftelse på din anmälan direkt. Kallelse/faktura, samt inloggningsuppgifter skickas normalt ut ca 1-2 veckor innan kursstart. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Vid frågor om kursen kontakta SV-kontoret i Lycksele, tel: 0950-125 85, e-post: lycksele@sv.se

Välkommen med din anmälan!