Trädgård, hus och hem

Drömmer du om att odla dina egna grönsaker? Vill du lära dig hur du odlar enligt ekologiska principer och skapar ditt eget kretslopp, utifrån dina förutsättningar? Då, är det här kursen för dig. Vår kunniga och erfarna ledare lär dig allt du behöver veta för att komma igång med eller förbättra en existerande grönsaksodling.

Under kursen får du lära dig om olika sorters odlingsvärda köksväxter, om jord och näring samt om sådd och plantering. Kursen innehåller grundläggande teori om t ex jord och näring. Den här kursen är för dig som verkligen vill lära dig att odla din egen mat med bästa resultat. Kursens fokus ligger på planering och kunskapsinhämtning inför nästa års odlingssäsong.

Förkunskaper
Inget krav på deltagande i någon trädgårdskurs tidigare, men den här studiecirkeln är för dig som menar allvar med att odla din egen mat.

Upplägg
Fyra träffar, varannan onsdag med start 2 oktober.

Kursledaren
Maria Karlsson är utbildad trädgårdsmästare och driver Hägnaregårdens Trädgård i Hissjö. Läs mer om Maria på hennes hemsida hagnaregarden.se.

Kursmaterial
Ingår i kurspriset.

Bra att veta
Datum är preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar. Kallelse/faktura kommer sedan med post 1-2 veckor innan kursstart.

Frågor
Susanne Hjort
072-595 49 24
090-12 55 85