Trädgård, hus och hem

Vem hade kunnat ana att det en gång fanns en Versaillesträdgård i Dorotea, en renässansinspirerad skolträdgård i Adak och en fjällträdgård med 2.000 växter i Ammarnäs? Mariana tar oss med på en upptäcktsfärd genom en alternativ trädgårdshistoria och annorlunda trädgårdskultur, med okända, dolda och bortglömda, fascinerande och inspirerande trädgårdar från förr, varav några varsamt kan väckas ur sin törnrosasömn. Vi får möta Blomster-Lotta och Blomster-Kalle, doktor Strömbom och magister Goës, som alla skapade udda och tokiga, storslagna och magiska trädgårdsprojekt på platser där ingen kunde tro att något skulle kunna gro.

Kursledare
Mariana Mattsson är en välkänd norrländsk trädgårdsambassadör, trädgårdsdesigner, författare av flera trädgårdsböcker och utbildare. För sin insats för trädgårdskulturen har hon belönats med Kungliga Patriotiska Sällskapets Medalj och Gröna Pennpriset. Hon arbetar just nu med att väcka Doktor Strömboms trädgård i Dorotea till ett nytt liv.

Följ Mariana:
https://www.facebook.com/rosalapponica/
https://tradgardsambassadoren.blogspot.com
https://www.facebook.com/detsomspirarursno/

Teknik
Sammankomsten sker på distans via det digitala verktyget Zoom.
För att delta behöver du en dator/surfplatta/mobiltelefon med internetuppkoppling, mikrofon och kamera. Gärna ett headset om du har.
Möteslänk skickas på mail några dagar innan träffen.

Sista anmälningsdag: 6 oktober.
Anmälan är bindande.

Välkommen med din anmälan!

Vid frågor om kursen kontakta SV, tel: 0950-125 85, e-post: lycksele@sv.se