Trädgård, hus och hem

Trodde du att det bara finns tråkiga träd att plantera i odlingszon 6-7 – glöm det! Det är en myt, och under denna kväll riktar vi fokus mot det vedartade materialet i våra trädgårdar. Mariana kommer att visa att det finns massor av roliga, spännande, vackra och härdiga träd och buskar även för norrländska trädgårdar!
Träd med röda blad, gula barr, skojigt skruvade stammar och med stilig benstomme. För träd och buskar är så viktiga för våra träd-gårdar. De skapar rum, utgör stomme och ryggrad i trädgården. Men träd tar tid, ibland väldigt lång tid, att växa upp och fylla den avsedda funktionen. Och eftersom träd ska funka under många år, så är härdighet ett krav. Efter detta föredrag kommer du att ha en lång önskelista över supersnygga och klimattuffa träd!

Kursledare
Mariana Mattsson är en välkänd norrländsk trädgårdsambassadör, trädgårdsdesigner, författare av flera trädgårdsböcker och utbildare. För sin insats för trädgårdskulturen har hon belönats med Kungliga Patriotiska Sällskapets Medalj och Gröna Pennpriset. Hon arbetar just nu med att väcka Doktor Strömboms trädgård i Dorotea till ett nytt liv.

Följ Mariana:
https://www.facebook.com/rosalapponica/
https://tradgardsambassadoren.blogspot.com
https://www.facebook.com/detsomspirarursno/

Teknik
Sammankomsten sker på distans via det digitala verktyget Zoom.
För att delta behöver du en dator/surfplatta/mobiltelefon med internetuppkoppling, mikrofon och kamera. Gärna ett headset om du har.
Möteslänk skickas på mail några dagar innan träffen.

Sista anmälningsdag: 22 september.
Anmälan är bindande.

Välkommen med din anmälan!

Vid frågor om kursen kontakta SV, tel: 0950-125 85, e-post: lycksele@sv.se