Djur, natur & miljö

Ringblomma är en traditionell, ettårig sommarblomma som används både som prydnads- och som nyttoväxt. Den lättodlade ringblomman blommar från högsommar till hösten med gula och orange blommor.
Ulrika kommer under kvällen att berätta om ringblommans mångsidiga läkande egenskaper, som i kombination med örtens enkelhet att odla själv gör den till husapotekets nummer 1, och visar hur man tillreder en salva av ringblomma. Alla deltagare får ett prov av salvan med sig hem, ta med egen burk för salvan, storlek 30-60 ml.

Välkommen med din anmälan!

Vid frågor om kursen kontakta SV, tel: 0950-125 85, e-post: lycksele@sv.se


Verksamhet under Covid-19 pandemin

I enlighet med Folkhälsomyndighetens råd uppmanar vi dig som känner dig sjuk med symptom som snuva, hosta eller feber att låta bli att träffa andra människor och därmed också stanna hemma från vår verksamhet. Vi uppmanar dig att ha god handhygien, hålla avstånd och undvika att skapa trängsel när du deltar i kursen.

Denna kurs erbjuds med fysisk träff under förutsättning att rådande läge kring Covid-19 tillåter det. Kursen kan komma att senareläggas eller läggas om till distans. Du har då rätt att avanmälan dig om det nya upplägget inte passar dig.

För att minska risken för smittspridning anpassar SV kursernas upplägg. Vi begränsar antalet deltagare och möblerar för att det ska gå att hålla avstånd i undervisningsrummet. Antal platser på kursen kan komma att höjas om smittläget förbättras.