Adobe Illustrator CS6 - intensivkurs

Adobe Illustrator CS6 - intensivkurs

Data & IT

Beskrivning

Denna intensivkurs är optimal för dig som är intresserad av att skapa illustrationer såsom logotyper, kartor, symboler och diagram. Du lär dig arbeta med lager, övertoningar och filter, allt för publicering i olika typer av media, både inom webb och print.

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig grunderna inom vektorbaserad grafik för publicering digitalt och på papper. I en vektorbild beskrivs bilden utifrån sina geometriska egenskaper. Fördelen med vektorgrafik är att de kan skalas utan att kvaliteten försämras. Du kan alltså förstora och förminska bilden utan synbar försämring.

Här får du en bra grund att stå på för att kunna utvecklas och jobbar vidare hemma.

Denna kurs är ett samarbete mellan Vuxenskolan och Umeå Universitet, Humlab-X.

Förkunskaper
För denna kurs krävs inga förkunskaper i bildredigering, men det krävs att du har datorvana.

Kursmaterial & Utrustning
I kurslokalen tillhandahåller vi iMacs med installerad mjukvara på engelska. Har du en egen mac/pc med Adobe Illustrator CS6 installerat kan du använda den (nämn det i kommentarfältet så vi vet).

Det tillkommer en kostnad på ca 469 kr för kursboken Adobe Illustrator CS6 (på svenska).
Du får boken vid första träffen och detta faktureras i efterhand. Om du önskar att ta med dig eget exemplar av boken kan du nämna det i kommentarsfältet.

Upplägg
Kurstillfällena består av korta föreläsningar som följs av lärarledda övningsuppgifter och praktiskt arbete. Under lunch tar gruppen en paus. Kursen pågår 14:e till 15:e april.

Kursledare
Vår kursledare är Juha Salo, grundare av SaloFilm - ett kreativt Umeåbaserat företag inom reklamfilm, instruktionsfilm och grafisk design. Juha bedriver även utbildning inom film, digital bildbehandling, och redigering.


Frågor
Armita Ghazinezam
armita.ghazinezam@sv.se
090-125585 /072-5954928