Mat & dryck

Här kan du anmäla ditt intresse för nästa kurs, som är under planering. Vi kommer sedan att höra av oss till dig om tid och datum när dessa är fastställda. Observera att ev dag/tid/pris/startdatum som står är preliminärt och kan komma att ändras. Intresseanmälan är ej bindande. Detta är en fysisk kurs som blir av under förutsättning smittoläget har förbättrats.
Varma rostade hasselnötter i ugnen sprider en ljuvlig doft i lokalen och blir till hemlagad nougat. En krämig chokladtryffel rullas i rostade kakaobönor…

Häng med på en dag i chokladens tecken. Under 4 timmar lär vi oss temperera choklad och tillverka egen nougat samt säsongens tryfflar och praliner. Dagen avslutas med stort pralinkalas där vi smakar och delar upp allt vi tillverkat för att ta hem till nära och kära.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
I kursen ingår:
• Recepthäfte
• Material och ingredienser för tillverkning under kursdagen.
• Tryfflar och praliner till ett värde av ca 400kr

Deltagaren måste ha med egen digitaltermometer till kursen.

Kursledaren
Jenny Berg, chokladexpert och grundare av Norrlands första chokladfabrik. Jenny jobbar med Bean-to-bar-produktion och enbart med ekologiska och rättvisa råvaror. Läs mer om Jenny på hennes hemsida chokladjenny.se.

Presentkort
Har du presentkort? Meddela i så fall detta (samt namn på leverantör av presentkort och nr/kod) vid anmälan för att inte få en faktura. Vid presentkort för två måste båda personer anmälas separat och med nr/kod. Presentkort medtages även och lämnas till ledaren på träffen.

Önskar du ge bort presentkort? Läs mer på sv.se/vasterbotten/presentkort.

Frågor
Anmälan/faktura: umea@sv.se, 090-12 55 85
Innehåll/upplägg: malin.gruffman@sv.se, 072-595 49 26

Bra att veta
Kallelse skickas senast 1 vecka innan kursstart.