Mat & dryck

Varma rostade hasselnötter i ugnen sprider en ljuvlig doft i lokalen och blir till hemlagad nougat. En krämig chokladtryffel rullas i rostade kakaobönor…

Häng med på en dag i chokladens tecken. Under 4 timmar lär vi oss temperera choklad och tillverka egen nougat samt säsongens tryfflar och praliner. Dagen avslutas med stort pralinkalas där vi smakar och delar upp allt vi tillverkat för att ta hem till nära och kära.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
I kursen ingår:
• Recepthäfte
• Material och ingredienser för tillverkning under kursdagen.
• Tryfflar och praliner till ett värde av ca 500kr

Deltagaren måste ha med egen digitaltermometer till kursen.

Kursledaren
Jenny Berg, chokladexpert och grundare av Norrlands första chokladfabrik. Jenny jobbar med Bean-to-bar-produktion och enbart med ekologiska och rättvisa råvaror. Läs mer om Jenny på hennes hemsida chokladjenny.se.

Välkommen med din anmälan!