Media & kommunikation

Driver du ett mindre företag (allt ifrån hobbynivå till heltid) och vill kunna ta egna kort på de varor och produkter du säljer?

Välkommen till en grundkurs i produktfotografering där du får grundläggande teori och övning i att skapa säljande bilder för hemsida, sociala medier, affischer och dylikt. Du övar med hjälp av din egen smartphone eller kamera.

Vi går igenom:
- Vad gör en bild bra?
- För och nackdelar med att använda en mobilkamera vs en systemkamera.
- Anpassade bilder efter användningsområden
- Olika tekniska hjälpmedel för att höja kvalitén ytterligare

Resultatet av en bild är självklart även beroende på vilken utrustning och vilka förkunskaper man har i fototeknik, men med hjälp av viss kunskap kring ljussättning, komposition, bakgrund och annat som denna kurs tar upp kan du komma långt.

Vi varvar mellan teori och övningar.

Upplägg
Heldag kl 9-16 med paus för fika och lunch. Medtag eget fika, frukt eller dylikt samt lunch (eller ät lunch i centrum). Uppvärmningsmöjligheter finns.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
Ta med din egna smartphone och/eller kamera

Kursledare
Erik Eriksson, fotograf, är vår mycket omtyckta och pedagogiska lärare i fotografering. Erik älskar att hjälpa människor att utveckla sitt intresse och sina kunskaper i fotografering.

Frågor
Rörande anmälan/faktura: 090-125585, umea@sv.se
Rörande kursinnehåll/upplägg: Malin Gruffman ; malin.gruffman@sv.se, 072-595 49 26

Bra att veta
Efter anmälan får du bekräftelse via e-post. Om denna uteblir, kontakta oss så att vi kan se så att din anmälan kommit in. Vi skickar sen kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart. Observera våra anmälningsvillkor (går att läsa i anmälningsformuläret).