Djur, natur & miljö

Röjsågskörkortet är något för dig som aldrig arbetat med röjsåg eller att du arbetar med röjsåg men vill lära dig arbeta säkert och ergonomiskt.
En ny lag började gälla fr.o.m. 1/12-2012, arbetsmiljöverket ställer nya krav på teoretisk och praktisk dokumenterad utbildning för dig som inte arbetar på egen mark (hjälper du grannen måste du ha kortet).
För företagare är kortet ett krav! Arbete utan detta intyg kan ge ett vite på 10.000 kr per användare.
Efter avslutad kurs avläggs en uppkörning för nivåerna RA+RB.
OBS! Detta gäller även för dig som sommarjobbar.

Utbildningen omfattar:
Fällningsteknik, säkerhet, arbetsteknik, ta hand om utrustningen på ett slitage- och kostnadsvänligt sätt, riktade fällskär m.m.

Deltagarna håller själva röjsåg, skyddsskor med stålhätta, signalfärgad blus, handskar, bensin, verktyg, skyddshjälm med visir och hörselkåpor.
Dom två första träffarna är teori inomhus, efterföljande träffar hålls utomhus.

Mer information finns att läsa på Säker Skogs hemsida och mer information kommer delges på första träffen.

Kursledare:
Tommy Jonsson är utbildad kursledare inom Motorsågskörkort A-C samt Röjsågskörkort RA+RB och har hållit kurser hos SV i många år.

Kursstart så snart studiecirkeln har 6-8 anmälda deltagare skickas kallelse och faktura ut till deltagare. Skulle du ej ha möjlighet att delta så måste du avanmäla dig inom en veckan sen du mottagit kallelsefakturan.

Denna kurs startar under förutsättning att rådande läge kring Covid-19 tillåter det. Vi meddelar anmälda om vi måste ställa in eller flytta fram.

Vid frågor:
SV Robertsfors tel.0934 - 108 95, robertsfors@sv.se

Verksamhet under Covid-19 pandemin
Eftersom det finns en samhällsspridning av Coronaviruset, Covid-19 kan inte SV garantera en smittfri miljö.
I enlighet med Folkhälsomyndighetens råd uppmanar vi dig som känner dig sjuk med symptom som snuva, hosta eller feber att låta bli att träffa andra människor och därmed också stanna hemma från vår verksamhet.
Om du tillhör riskgrupp eller är 70 år eller äldre avråder vi dig från att delta i våra kurser med fysiska träffar just nu.
Vi uppmanar dig att ha god handhygien, hålla avstånd och undvika att skapa trängsel när du deltar i kursen.
För att minska risken för smittspridning anpassar SV kursernas upplägg. Vi begränsar antalet deltagare och möblerar för att det ska gå att hålla avstånd i undervisningsrummet.