Data & IT

Skaffa dig digital kompetens med oss!

Tycker du att den digitala världen är svår att förstå? Vi vill råda bot på detta och hjälpa dig att bli mer digital! Seniorsurfarskolan är för dig som vill lära dig något nytt eller repetera hur du använder de digitala apparna, t.ex Swish, internetbanken, socialisera dig med kameran med mera. Vi tittar även på inbyggda hjälpmedel för dem som har nedsatt syn, hörsel eller kanske bara har fumliga fingrar. Vi testar olika appar och funktioner som kan underlätta vardagen på olika sätt.

Nu, när vi inte får träffas fysiskt så sker denna kurs på distans - du behöver då en smartphone, dator/surfplatta och internet för att få hjälp att komma igång att surfa på internet. Det krävs att du har lite kunskap att kunna ringa och använda mail för att delta på distans. Varje sammankomst går vi igenom ett avsnitt av tv-programmet Seniorsurfarna och lär oss mer tillsammans utifrån detta.

Har du frågor om upplägg/innehåll eller om du vill ha mer information om den digitala biten, så ring oss på tel: 0940-55389.

Framöver ska vi försöka ordna en kurs utomhus, för dig som är mer digitalt ovan där man kanske behöver lite mer hjälp från start.