Historia & Konsthistoria

Denna kurs håller på att planeras för hösten 2020. Anmäl ditt intresse här. Vi kommer sedan att höra av oss till dig om tid och datum när dessa är fastställda. Du kan då bestämma om kursen passar dig och du har möjlighet att delta. Intresseanmälan är ej bindande.Lär dig mer om hur du kan använda Arkiv digital för att komma vidare i din släktforskning! Vi arbetar med kyrkböcker och bouppteckningar i färg och hög upplösning från hela Sverige genom Arkiv Digital och deras databas på Internet. Lika tydligt som att arbeta med originaldokumenten och mycket enklare och snabbare.

Innehåll
Vi kommer att använda oss av Arkiv Digital och Lantmäteriverkets historiska kartor och kommer bland annat att behandla bouppteckningar, domstolarnas småprotokoll och byarnas gamla lantmäterihandlingar.

Förkunskaper
Fortsättningskursen vänder sig till personer som redan släktforskat en del med hjälp av kyrkböcker på Internet. Hör av dig till oss om du är osäker på om kursen passar den nivå du är på.

Kursmaterial
Kostnad för abonnemang på Arkiv Digital, 395 kr tillkommer, som du även kan använda hemma på din dator! Om du redan har ett abonnemang, meddela vid anmälan.Vid träffarna får du använda Vuxenskolans laptop. Om du föredrar att ta med dig din egen dator går det bra.

Upplägg
Kursen går varannan vecka, jämna veckor. 6 träffar med 3X45 minuter.

Kursledaren
Tommy Jacobsson är vår mycket omtyckte lärare i släktforskning. Han har mångårig erfarenhet av undervisning och är aktiv i Södra Västerbottens släktforskarförening. Södra Västerbottens släktforskare har 15% rabatt om de uppger det vid anmälan.

Frågor
Malin Gruffman
072-5954926 / 090-125585, malin.gruffman@sv.se

Bra att veta
Kallelse skickas senast en vecka innan kursstart.