Historia & Konsthistoria

Med den nya DNA-teknikens hjälp i släktforskningen kan du som kört fast, eller vill fördjupa dig i din släktforskning, få fler svar om var du kommer ifrån. Med hjälp av våra kunniga handledare får du lära dig var och hur du hittar information om dina förfäder genom ditt DNA.

Genom cirkeln får du också bra rabatter på Arkiv Digital. Du får även rabatt om du är medlem i Skellefteåbygdens släktforskare. Ange därför detta när du anmäler dig. Det är en fördel om du har ett färdigt DNA-resultat med dig. Avgifter för ett DNA-test tillkommer!

Verksamhet under Covid-19 pandemin
Eftersom det finns en samhällsspridning av Coronaviruset, Covid-19 kan inte SV garantera en smittfri miljö.
I enlighet med Folkhälsomyndighetens råd uppmanar vi dig som känner dig sjuk med symptom som snuva, hosta eller feber att låta bli att träffa andra människor och därmed också stanna hemma från vår verksamhet.
Om du tillhör riskgrupp eller är 70 år eller äldre avråder vi dig från att delta i våra kurser med fysiska träffar just nu.
Vi uppmanar dig att ha god handhygien, hålla avstånd och undvika att skapa trängsel när du deltar i kursen.
För att minska risken för smittspridning anpassar SV kursernas upplägg. Vi begränsar antalet deltagare och möblerar för att det ska gå att hålla avstånd i undervisningsrummet.