Historia & Konsthistoria


Beskrivning
Kom igång och släktforska! Släktens historia väcker nyfikenhet. Ett gammalt fotografi eller ett brev eller kanske tingen vi ärvde väcker lusten att forska i släkten. Lär dig grunderna och tekniken, hur man tar reda på sin släkts historia, hur och var man man börjar sökandet och vilka grundkällorna är. Släktforskning kan bli en spännande resa tillbaka i tiden.

Innehåll
Vi arbetar med kyrkböcker och bouppteckningar i färg och hög upplösning från hela Sverige genom Arkiv Digital och deras databas på Internet. Lika tydligt som att arbeta med originaldokumenten och mycket enklare och snabbare. Vi lär oss hur man dokumenterar och presenterar sina resultat. Vi går även igenom rättigheter och skyldigheter kring släktforskningen och grunderna i att läsa äldre handstilar.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
I priset ingår Släktforskarens arbetsbok av Jorge Lintrup samt abonnemang på Arkiv Digital, som du även kan använda hemma på din dator! Om du redan har ett abonnemang, förlängs ditt aktuella abonnemang med motsvarande tid.

Ta med din egen laptop till kursen. Om du inte har någon kan möjlighet finnas till att låna. Meddela detta önskemål vid anmälan.

Upplägg
Kursen går varannan vecka (jämna veckor) så du hinner med att öva mellan gångerna. 7 träffar med 3X45 minuter.

Kursledaren
Tommy Jacobsson är kursledare för våra släktforskningskurser. Han ha mångårig erfarenhet av undervisning och är aktiv i Södra Västerbottens släktforskarförening. Södra Västerbottens släktforskare har 15% rabatt om de uppger det vid anmälan.

Frågor
Clara Nordlund
070-658 78 72 / 090-125585, clara.nordlund@sv.se

Arrangörer: Studieförbundet Vuxenskolan, Södra Västerbottens släktforskare och Holmsunds bibliotek