Hantverk & konst

På denna kurs får du genom praktiskt arbete i smedjan lära dig några av grunderna i hantverket. Du får tex smida haspar, krokar, knivar eller enkla ljusstakar och lära dig att ytbehandla dina föremål.

Kursstart fredag den 8 november kl 18.00-21.00, därefter lördag 10.00-16.00, söndag 10.00-16.00

Medtag enklare lunch under helgen. Kaffe te och frukt ingår i kursavgiften.

50 kr i materialavgift betalas direkt till ledaren.


Om kursledaren:
Maria Nilsson är en hängiven hantverkare. Maria jobbar i flera olika material, främst järn, textil och skinn, med en rad olika tekniker. Hon har ett starkt miljöengagemang använder i stor utsträckning begagnade material och försöker att ta till vara på ”skräp” för att inte låta något gå till spillo.

Utbildningar: Treårig textil utbildning på Balderskolan och en kortare kurs i mönsterkonstruktion på Tillskärarakademin i Göteborg. Deltagit i diverse kvällskurser, bland annat i luffarslöjd (ca 1997) med fördjupning. Forntida smide och metallhantverk på Bäckedals folkhögskola 2017-2019. Där lärde hon sig också skinngarvning.

Utbildad cirkelledare i Vuxenskolans regi och varit kursledare sedan 2007. Under åren har hon haft kurser i ulltovning, luffarslöjd, väva brickband, tenntrådsarmband, järnsmide, betonggjutning och återbruk. Maria håller också föredrag om odling samt återbruk, och har sytt en klädkollektion av begagnade textilier.
För den som är nyfiken och vill se bilder på mitt hantverk så har hon ett instagramkonto: miandesign

Anmäl dig till en kurs och få kunskap för livet!