Hantverk & konst

Beskrivning
Vill du lära dig att sy kläder efter mönster eller vill du bättra på dina egna kunskaper i klädsömnad? Vill du lära dig reparera det som är trasigt eller vill du sy om ett plagg du redan har? Vill du ta med din egen symaskin och lära dig fler användbara funktioner? Under denna kurs arbetar varje deltagare med sina egna plagg under individuell handledning av vår kursledare.

Upplägg
Varje deltagare får individuell handledning av kursledaren beroende på vilken nivå man ligger på. Vi planerar gemensamt vid första kurstillfället om det finns intresse av gemensamma genomgångar.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
En del inspirationsböcker, tidningar med mönster finns tillgängligt. Ta gärna med eget mönster om du vill sy något specifikt. Vi tillhandahåller symaskiner och diverse tillbehör. Du tar med dig tyg, bra sax och tråd.

Kursledaren
Vår kursledare Malin Brännström är rutinerad sömmerska och textillärare. Hon har undervisat på bl.a Dalkarlså folkhögskolas Textillinje, Liljaskolans hantverksprogram - Textildesign och klädsömnadskurser på ett flertal studieförbund.

Verksamhet under Covid-19 pandemin
Eftersom det finns en samhällsspridning av Coronaviruset, Covid-19 kan inte SV garantera en smittfri miljö.
I enlighet med Folkhälsomyndighetens råd uppmanar vi dig som känner dig sjuk med symptom som snuva, hosta eller feber att låta bli att träffa andra människor och därmed också stanna hemma från vår verksamhet.
Om du tillhör riskgrupp eller är 70 år eller äldre avråder vi dig från att delta i våra kurser med fysiska träffar just nu.
Vi uppmanar dig att ha god handhygien, hålla avstånd och undvika att skapa trängsel när du deltar i kursen.
För att minska risken för smittspridning anpassar SV kursernas upplägg. Vi begränsar antalet deltagare och möblerar för att det ska gå att hålla avstånd i undervisningsrummet. "