Hantverk & konst

Beskrivning
Vill du lära dig att sy barnkläder efter mönster eller vill du bättra på dina egna kunskaper? Vill du lära dig reparera det som är trasigt eller vill du sy om ett plagg du redan har? Under denna kurs arbetar varje deltagare med egna projekt under individuell handledning av kursledaren.

Ett ypperligt tillfälle att göra egna julklappar i god tid innan jul!

Upplägg
Vi träffas två lördagar i rad. Varje deltagare får individuell handledning av kursledaren beroende på vilken nivå man ligger på. Vi planerar tillsammans vid första kurstillfället om det finns intresse av gemensamma genomgångar.

Dessa datum träffas vi:

- 28 november kl. 10.00-15.15
- 5 december kl. 10.00-15.15

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
En del inspirationsböcker, tidningar och mönster finns tillgängligt. Ta gärna med eget mönster om du vill sy något särskilt. Vi tillhandahåller symaskiner, du tar med dig tyg, bra sax och tråd.

Har du egen symaskin går det jättebra att ta med den!

Kursledaren
Vår kursledare Malin Brännström är rutinerad sömmerska och textillärare. Hon har undervisat på bl.a Dalkarlså folkhögskolas Textillinje, Liljaskolans hantverksprogram - Textildesign och klädsömnadskurser på ett flertal studieförbund.

Verksamhet under Covid-19 pandemin
Eftersom det finns en samhällsspridning av Coronaviruset, Covid-19 kan inte SV garantera en smittfri miljö.
I enlighet med Folkhälsomyndighetens råd uppmanar vi dig som känner dig sjuk med symptom som snuva, hosta eller feber att låta bli att träffa andra människor och därmed också stanna hemma från vår verksamhet.
Om du tillhör riskgrupp eller är 70 år eller äldre avråder vi dig från att delta i våra kurser med fysiska träffar just nu.
Vi uppmanar dig att ha god handhygien, hålla avstånd och undvika att skapa trängsel när du deltar i kursen.
För att minska risken för smittspridning anpassar SV kursernas upplägg. Vi begränsar antalet deltagare och möblerar för att det ska gå att hålla avstånd i undervisningsrummet.