Hälsa & välbefinnande

Frihetsakademin är Studieförbundet Vuxenskolans satsning för dig som har slutat jobba. Ett mötesplats där dina livslånga intressen går hand i hand med kunskap, samhällsengagemang och gemenskap.Beskrivning

Vill du må bättre och ta kontroll över din kropp?

Tai Chi är en typ av hälsorörelser, utformad från kampsport för att frigöra energi. Den kombinerar rörelser bl.a. i syfte att stärka immunförsvaret och förbättra hälsan fysiskt och mentalt. Kontinuerlig utövning av rörelserna leder till mer medvetet och ett mer balanserat och harmoniskt liv. När Tai Chi blir ett regelbunden inslag i ens livsstil, ökar kroppens reaktionsförmåga, koncentration, hållning och balans. Ett utomordentligt verktyg för att tex. förebygga fallolyckor.

Upplägg
Vid första sammankomsten inleder vi med kort information om Tai Chi och dess positiva hälsoeffekter med en kopp kinesiskt te.

Under resterande sammankomster övar deltagarna de lugna men intensiva rörelserna rätt för bästa hälsoeffekt. En rörelse i taget lärs ut och synkroniseras med andningstekniken.
Efter träningen framhävs en lätthetskänsla på grund av den utökade energiproduktionen.

Schema
Följande datum gäller för höstens träffar:

- 8 september
- 22 september
- 13 oktober
- 10 november
- 24 november
- 15 december

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Alla kan delta oavsett kondition eller ålder.

Ta med:
Kläder som ger en möjlighet till fritt energiflöde. Det är viktigt att skydda musklerna, därför bra om kläderna täcker för armar och ben. Strumpor el. inneskor, ej barfota.


Kursledaren
Vår kursledare Kitin-Ritva Alalantela är utbildad TCM terapeut och Tai Chi instruktör.

Frågor
Armita Ghazinezam
armita.ghazinezam@sv.se
090-125585 /072-5954928

Frihetsakademin är Studieförbundet Vuxenskolans satsning för dig som har slutat jobba. Ett mötesplats där dina livslånga intressen går hand i hand med kunskap, samhällsengagemang och gemenskap.