Hälsa & välbefinnande

Vill du må bättre och ta kontroll över din kropp? Välkommen att röra på dig enligt behagliga Tai Chi 24 form hälsorörelser! Tai Chi är en gammal kinesisk träningsform som bygger styrka, rörlighet och energiflöde. Vid utövning av Tai Chi i 24 former får du nu ett bra verktyg till en bättre hälsa. Förbättring av andningsteknik för med sig lugn och mera energi till ökad välmående.

Lite historik om Tai Chi: I det forntida Kina var Tai Chi en avancerad kampsport. Undervisningen av Tai Chi var under lång tid hemlig i Kina och fördes oftast vidare inom familjen och de närmaste lärjungarna. Numera används den som både självförsvarsteknik och hälsogymnastik i parker runt om i världen på morgonen.

Sammankomster
Kursen hålls under två helger i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Kungsgatan 42 i Umeå. Första tillfället blir lördag - söndag 28-29 mars kl 13 -17 och andra tillfället blir lördag - söndag 16-17 maj kl 13-17. (Eventuellt ändringar på tid kan förekomma).

Kursinnehåll
Tai Chi kursen inleds med andnings- och stretchövningar. Sedan fortsätter vi träningen med 24 olika former/rörelsemönster. Vi börjar med former nr 1-2-3 och efter en liten paus fortsätter vi med nr 4-5-6. Vi tränar fortsättningsvis alla 24 former under lördag och söndag och fortsätter träna vid nästa sammankomst den 16-17 maj.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs! Alla kan delta, oavsett ålder eller hälsotillstånd.

Att tänka på
Vi är ute vid bra väder, sommartid, annars inne. Anpassa kläder till miljön och vädret! Ta med bekväma kläder att röra sig i. Om inne - ta med inneskor. Tänk även på att det är viktigt att skydda muskler och behålla värmen, därför bra om kläderna täcker armar och ben.

Kursledare
Vår ledare Kitin-Ritva Alalantela är utbildad TCM terapeut och Tai Chi instruktör.

Frågor
Armita Ghazinezam
armita.ghazinezam@sv.se
090-125585 /072-5954928