Hälsa & välbefinnande

Frihetsakademin är Studieförbundet Vuxenskolans satsning för dig som har slutat jobba. Ett mötesplats där dina livslånga intressen går hand i hand med kunskap, samhällsengagemang och gemenskap.Beskrivning

Vill du må bättre och ta kontroll över din kropp?

Tai Chi är en typ av hälsorörelser, utformad från kampsport för att frigöra energi. Den kombinerar rörelser bl.a. i syfte att stärka immunförsvaret och förbättra hälsan fysiskt och mentalt. Kontinuerlig utövning av rörelserna leder till mer medvetet och ett mer balanserat och harmoniskt liv. När Tai Chi blir ett regelbunden inslag i ens livsstil, ökar kroppens reaktionsförmåga, koncentration, hållning och balans. Ett utomordentligt verktyg för att tex. förebygga fallolyckor.

Kamratcirkeln är upplagd så att gruppen tillsammans lär sig av varandra med stöd av en cirkelledaren. En kamratcirkel skiljer sig från en ordinarie kurs på det vis att gruppen tillsammans lär och hjälper varandra.

kamratcirkelledaren Ritva delar med sig av teoretiska och praktiska kunskaper för att sätta en grund.Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Alla kan delta oavsett kondition eller ålder.

Upplägg
Kamratcirkeln pågår under hela året varje lördag med uppehåll under lovdagar.
Extra uppehåll under följande datum:
9:e,16:e & 30.e mars
6 april
2 november

Det går bra att anmäla sitt intresse även fast cirkeln har startat.

Ta med:
Kläder som ger en möjlighet till fritt energiflöde. Det är viktigt att skydda musklerna, därför bra om kläderna täcker för armar och ben. Strumpor el. inneskor, ej barfota.


Kamratcirkelledaren
Vår ledare Kitin-Ritva Alalantela är utbildad TCM terapeut och Tai Chi instruktör.

Frågor
Armita Ghazinezam
armita.ghazinezam@sv.se
090-125585 /072-5954928